Friss topikok

Filmkritika '94

Üdv. mindenkinek! A blogon általam készített filmkritikákat találtok, különböző filmekről, nagyjából olyanokról amelyek jobb lett volna ha soha nem látnak napvilágot, de olyan filmekről is amik ellenkezőleg, jók, illetve klasszikusnak számítanak. A filmeket videókban mutatom be, melyeknek lényege a szórakoztatás, és a kritikákon kívül egyéb szórakoztató és érdekes dolgokat osztok majd meg veletek, leginkább a filmek játékok és zene világából. email: kdvd1994@gmail.com

Twitter

2012.10.06. 15:34 dvd_94

Változások

Amikor elkezdtem készíteni a videókat, és elkészítettem a blogot, úgy terveztem, hogy folyamatosan fogok írásos anyagot is publikálni rajta, hogy ne legyen üresjárat a videók között. Sajnos hamar rá kellett jönnöm, hogy ezt nem tudom túl nagy rendszerességgel végezni, bár tettem pár kísérletet ilyen-olyan írásos filmelemzés-sorozatok bevezetésére, ezek sem jártak túl nagy sikerrel. Ezeknek az oka nem a lustaság vagy a hanyagság volt, hanem csak az a tény hogy rengeteg dolgot csinálok még a blogon kívül, és amikor épp időm jut rá, inkább a videóval foglalkozom.

Az újabb videókon láthatjátok, hogy egyre többet adok azok minőségére, ugyanúgy humor és mondanivaló szintjén, mint technikailag, és ezek mellett nyilvánvalóvá vált, hogy ha szeretnék egy havi rendszerességet tartani, akkor nem lesz időm különböző írásokat kitenni a blogra.

Éppen ezért nagyon megörvendtem, amikor ezelőtt egy héttel felvette velem a kapcsolatot a Filmbook blog főszerkesztője, és felajánlotta a lehetőséget, hogy csatlakozzak az ők szerkesztői csapatukhoz.
A blogjukon több szerkesztő folyamatosan minőségi írásos filmelemzéseket ír, és mostantól az én filmkritikás videóim is itt fognak megjelenni, ugyanúgy mint az idei Filmelemzők Oszkárján harmadik díjat nyert DosEvolution videói is.

Nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy könnyen feladom ezt az egyéni blogot, de az igazság az, hogy nap mint nap szembesülnöm kellett azzal a dologgal, hogy "na, ma se írtam ki semmit...".
Így egy olyan blognak lehetek a része, amin folyamatosan frissülő minőségi tartalom van, és ez mindenkinek jobb lesz.

A filmkritika-sorozat neve, és formátuma nem változik, csupán elköltözik.
Ezen kívül tervezek havi pár rövidebb videót is, melyben olyan filmeket mutatok be pár perc alatt, amikről nem lehet teljes hosszúságú kritikát készíteni.

Ezennel megköszönöm a Filmkritika94 blog minden egyes látogatójának, hogy felnézett ide, az elmúlt több mint egy évben! Találkozunk a Filmbook blogon!

www.filmbook.blog.hu

2 komment


2012.09.26. 21:14 dvd_94

Filmkritika '94 - A hegylakó 2 (2. rész)

2 komment

Címkék: 2. rész filmkritika94 show filmkritika 94 filmkritika94 hegylako 2


2012.09.24. 22:28 dvd_94

Eredmény

Idén a Cápa 4 című förmedvény elemzésével neveztem a Filmelemzők Oszkárjára, amivel sikerült megnyerni a harmadik helyet a legjobb intró kategóriában!

Sajnos a tavalyi második legjobb videó helyet nem sikerült tartani, de természetesen nagyon hálás vagyok a helyezésért, és jövőre is nevezni fogok, remélem legalább ennyire erős mezőny gyűl össze akkorra is.

Minden elismerésem a nyerteseké, tényleg nagyon jó videókat készítettek, jó látni, hogy egyre többen fognak neki ennek a műfajnak, és egyre igényesebben, csak így tovább, hajrá!


Van viszont egy rossz hír is, sajnos szerdára tolódik a videó, mivel akadt még egy ötlet amihez szükségem van arra a +24 órára, hogy rendesen kidolgozzam, és tartsam az ütős színvonalat.
Nem szeretek segget csinálni a számból, de nem engedem hogy a minőség kárára menjen az idő, és amúgy is tartom a két videó/hónap tempót, ezt megígérhetem nektek, hogy nem fog változni, nem fog olyan méretű hanyagolásba fulladni a blog, mint az előző évad közepén. Tettem róla, előre ki vannak tervezve a filmek. Attól függetlenül, ha bárki szeretne filmet ajánlani, az is felkerülhet a listára, úgyhogy várom a gyűlölt filmjeiteket.

1 komment

Címkék: update


2012.09.22. 12:40 dvd_94

Update

A múltkori videó után nem jeleztem, hogy mikor jön a Hegylakó 2 második része, de továbbra is tartom a két videó/hónap tempót. Eredetileg holnapra szerettem volna kitenni az új videót, de mivel keddtől egészen ma reggelig el voltam utazva kamerázni, lesz egy két napos késés. Kedd este viszont jó vacsorához szól a filmkritika.
És még milyen hangosan fog szólni...

Szólj hozzá!


2012.09.09. 20:19 dvd_94

Filmkritika '94 - A hegylakó 2 (1. rész)

6 komment

Címkék: film 2 bemutató elemzés hegylakó 1. rész filmkritika 94 filmkritika94


2012.09.07. 17:28 dvd_94

Trailer.

2 komment


2012.09.06. 20:16 dvd_94

Kiborulás...

Annyira kiborító érzés látni amikor elcsesznek egy egész jó franchise-t egy kidolgozatlan résszel... úgy döntöttem hogy az elkövetkező 4 videót mind ilyen filmeknek szentelem.
A videó hétvégén lesz kint, mostmár biztos, és holnap meg előzetes.

1 komment


2012.08.30. 14:41 dvd_94

Megint Update

Egy fáradt délutáni költői kérdés... Mi a francért kell elcseszni a jó filmek hírnevét?

A következő filmkritika alanya újra egy haszontalan, értelmetlen folytatása egy nagyon jó filmnek.
Megjelenésekor, 1991-ben nem csak pár nézőt, hanem az összes nézőt felbőszítette a minősége és az esztelensége, és rajongók százai fogták a fejüket. Mégis hogy jött ez össze?
Mind meglátjátok kb. egy héten belül.

De komolyan. Úgy fogtok röhögni, hogy a fejetek leesik a helyéről. 
(rejtett célzás a filmre)

9 komment