Friss topikok

Filmkritika '94

Üdv. mindenkinek! A blogon általam készített filmkritikákat találtok, különböző filmekről, nagyjából olyanokról amelyek jobb lett volna ha soha nem látnak napvilágot, de olyan filmekről is amik ellenkezőleg, jók, illetve klasszikusnak számítanak. A filmeket videókban mutatom be, melyeknek lényege a szórakoztatás, és a kritikákon kívül egyéb szórakoztató és érdekes dolgokat osztok majd meg veletek, leginkább a filmek játékok és zene világából. email: kdvd1994@gmail.com

Twitter

2011.09.06. 21:01 dvd_94

Metallica & Lou Reed - Lulu

Nagy meglepetésemre szolgált, amikor a napokban tudomást szereztem arról, hogy a Metallica és Lou Reed együttesen adnak ki lemezt. A hivatalos sztori alapján, az elhatározás miszerint közös projekten fognak dolgozni még 2009-ben született, amikor 2009-ben a Rock 'n Roll Hall of Fame 25. évfordulóján a zenészek közös koncertet adtak. A projekt eleinte Lou Reed szólókarrierjének kiadatlan vagy ismeretlen dalait dolgozta volna át, de a felvételek elkezdése előtt pár nappal Lou-nak egy sokkal jobb ötlete támadt, hogy Frank Wedekind író színdarabjai alapján készítsenek koncept albumot.  A nagyító alá tett színdarabok témája dióhéjban, egy fiatal, lelkileg és testileg megkínzott táncoslány élete.

Az projekt weblapján hosszú interjú olvasható a zenészekkel, ahol azt állítják hogy nagyon élvezetes volt a projekten dolgozni, és felvenni a számokat.

"Mindig is szerettünk volna olyan szituációba kerülni aminek nem tudjuk előre a kimenetelét. Az évek során egyre jobban feszegettük a határokat hogy ilyen helyzetbe kerülhessünk, de soha semmi amit tettünk nem készített fel minket olyasmire amerre ez a projekt irányult (...) Egy nagyon autentikus, intuitív, és izgalmas projekt volt, és nem voltunk biztosak soha abba hogy végül mi sül ki belőle, de mindenképp nagyon jó volt dolgozni rajta.

A dalszövegek teljes részben Lou Reedtöl származnak, míg a zenei részen közösen dolgoztak, a dalokat együtt írták, és rögtön rögzítették is. Kiváncsian várom hogy mi lesz a vége ennek a kollaborációnak, de szerintem mindenképp egy nagyon egyedi alkotás lesz.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene info metallica lulu lou reed


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkritika94.blog.hu/api/trackback/id/tr973207485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása