Friss topikok

Filmkritika '94

Üdv. mindenkinek! A blogon általam készített filmkritikákat találtok, különböző filmekről, nagyjából olyanokról amelyek jobb lett volna ha soha nem látnak napvilágot, de olyan filmekről is amik ellenkezőleg, jók, illetve klasszikusnak számítanak. A filmeket videókban mutatom be, melyeknek lényege a szórakoztatás, és a kritikákon kívül egyéb szórakoztató és érdekes dolgokat osztok majd meg veletek, leginkább a filmek játékok és zene világából. email: kdvd1994@gmail.com

Twitter

2011.10.22. 17:18 dvd_94

Halloweeni sorozatajánló: Twilight Zone!

Vagyis, magyar nevén Homályzóna (ez is jó fordítás mondhatom...)

A mai ajánló azoknak szól, akik egy hangulatos estére vágynak, és szívesen néznek régi filmeket. Az eredeti Twilight Zone sorozat ugyanis 1954-65 között készült, és nagyrészét Rod Sterling írta, de voltak részek melyeket különböző scifi írók álmodtak meg.

Aki nem lenne tisztában hogy mi is ez a sorozat, hát egyenesen egy kultusznak is nevezhetném, mivel nagy népszerűségnek örvend, melyet egyediségével és nagyszerű rendezésével tudott elérni.

Persze nem kezdte ez a sorozat sem egyből sikeresen, eleinte elég nehéz dolguk volt vele a készítőknek, hiszen akkoriban nem volt könnyű eladni a scifi-re alapuló filmeket. Na de beszéljünk a magukról a részekről!

Minden egyes epizód több stílus tökéletes ötvöződése. Képzeljük el hogy egy filmben találkozik a horror, a scifi, a thriller, és a psihológiai thriller, és ezek mellé keveredik egy olyan fordulatokkal teli befejezés, amely képes minden egyes nézőt meglepni, és emellett mélyen elgondolkodtató üzenetet hordoz magában. Véleményem szerint ez egy annyira ideális recept egy jó filmhez, amennyire csak lehet. A jó hír hogy a Twilight Zone sorozat minden egyes része ilyen, ami azt jelenti, hogy 165 ilyen kisfilmet nézhetünk végig.

Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkritika94.blog.hu/api/trackback/id/tr233322257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása