Friss topikok

Filmkritika '94

Üdv. mindenkinek! A blogon általam készített filmkritikákat találtok, különböző filmekről, nagyjából olyanokról amelyek jobb lett volna ha soha nem látnak napvilágot, de olyan filmekről is amik ellenkezőleg, jók, illetve klasszikusnak számítanak. A filmeket videókban mutatom be, melyeknek lényege a szórakoztatás, és a kritikákon kívül egyéb szórakoztató és érdekes dolgokat osztok majd meg veletek, leginkább a filmek játékok és zene világából. email: kdvd1994@gmail.com

Twitter

2012.02.06. 19:03 dvd_94

Gyalog galopp (1974)

Monty_python_and_the_holy_grail_2001_release_movie_poster.jpg1974-et írtak amikor a Monty Python csapat elkészítette az első "igazi" filmjét. Az előző moziban megjelent filmüktöl eltérően, ami a sorozatuk első két évadjából válogatott jelenetekből állt, ez a film, saját történettel és összefüggő jelenetekkel rendelkezett, és hát mit is mondhatnék, sikerült klasszikust alkotniuk!

A film a Cameloti lovagok küldetését követi végig, ahogy felkutatják a szent grál rejtekhelyét... elméletileg. Gyakorlatilag minden tőrténik a filmben csak a grál nyomára nem bukkannak, de ezt egyáltalán nem negatívumként kell felróni, mivel rendkívül szórakoztatóra sikerült a film, természetesen itt is a csapattól megszokott "angol humorral" találkozhatunk, mely egyesek számára fárasztó lehet, de szerintem még nekik sem nehéz némi szórakozást találni a filmben. Belőlem személy szerint már a film első jeleneteiben ömlött a röhögés, nem semmi azért egy ilyen filmet végig nézni.

A látványvilág a szokásos, alacsony költségvetésre utaló tompa színeket hozza, de számomra egyáltalán nem volt ez zavaró, sőt kitűnően talál a film hangulatához. Zenei fronton, az egyetlen betétdalon kívül semmi túlságosan különlegeset nem említhetek meg, legtöbbször még háttérzene sincs, ami persze sokszor hozzásegít a kellően pihent hangulat eléréséhez, de legyünk őszinték, ez a film nem is ezen a téren akar teljesíteni.
Azon a téren ahol akar, és kell is teljesítsen, ott elvárásokon felül teszi azt. Rengeteg emlékezetes jelenet és beszólás található benne, kezdve a francia-angol konfliktusoktól, a történelmi eseményeken át, egészen maga az egyház kiparodizálásáig, minden megtalálható benne.
Ha kedvenc jelenetet kellene kiemelnem belőle akkor az a szent kézigránáthoz fűződő jelenet lenne, maga a szent kézigránátra amúgy számtalan referenciát találhatunk, kezdve a worms játékoktól egészen a Fallout New Vegasig.
Egyetlen negatív dolgot lehet felróni a filmnek: ez a befejezése, ami, igaz, humoros, de attól függetlenül nem bántam volna még 20 percet megnézni a filmből, minthogy a fő pontnál félbeszakítsák. Ettől függetlenül természetesen jó szórakozást nyújt, és emlékezetes poénokat tartalmaz, jó kezdet volt ez a Pythonok részére.
A film teljes egészében megtalálható youtubeon, mindenképpen ajánlom azoknak akiknek van türelmük hozzá!
Holnap: Brian élete

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkritika94.blog.hu/api/trackback/id/tr614072534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása