Friss topikok

Filmkritika '94

Üdv. mindenkinek! A blogon általam készített filmkritikákat találtok, különböző filmekről, nagyjából olyanokról amelyek jobb lett volna ha soha nem látnak napvilágot, de olyan filmekről is amik ellenkezőleg, jók, illetve klasszikusnak számítanak. A filmeket videókban mutatom be, melyeknek lényege a szórakoztatás, és a kritikákon kívül egyéb szórakoztató és érdekes dolgokat osztok majd meg veletek, leginkább a filmek játékok és zene világából. email: kdvd1994@gmail.com

Twitter

2012.08.03. 22:09 dvd_94

Videó-sorok

Igen, ez most a videó. Mivel a külső meghajtóm amin a filmek sorakoztak amikről beszéltem volna, egy fél méteres zuhanás utána felmondta a szolgálatot. Meg kell említeni hogy ezek a filmek beszerzése katasztrofálisan nehéz. Nem vagyok a kalózkodás híve, viszont az Asylum filmek esetében nekem kéne fizessenek hogy megnézem, nem hogy én a dvd-ért, és interneten egyre nehezebb előkotorászni őket.
A vázlat amit a videóhoz készítettem viszont megmaradt, úgyhogy megpróbálom szavakba önteni azt amit a videóban láttatok volna. Nem lett volna hagyományos bemutató amúgy sem, azért neveztem el bónusz videónak.
Pár említés következik az olyan Asylum filmekről, amelyeket nem mutattam be mert nem szolgáltak elég poénnal egy bemutatóhoz, viszont említésre méltónak találom őket különböző okok miatt.
Ezt olvashatjátok pár oldalon keresztül.

Mit tudunk az Asylumról, azonkívül hogy rettentően szar dolgokat adnak ki?
Meglepő tény, hogy elég régi filmvállalat, 1997-ben alapították. Korai próbálkozásaikkal nem tudtak különösebben betörni a filmpiacra a nagyobb cégek által produkált konkurencia miatt, ekkor álltak át a ma már jól ismert alacsony-költségvetésű "trash" stílusra.

Első filmjük az 1997-es Killers (Gyilkosok) volt. Megnézni viszont nem tudtam, pedig jó dolog lett volna bemutatni, mint első Asylum filmet, és kíváncsivá is tesz, vajon milyen lehet, bár a netes véleményekből ítélve, (sokan a legrosszabb filmnek nevezik amit valaha láttak) átlagos Asylum film.

Eddigi legnagyobb sikerül a H.G. Wells regény, a War Of The Worlds megfilmesítése hozta nekik, több mint 100.000 eladott példánnyal, a cég vezetői pedig rájöttek, hogy ezt az okozza, hogy azon a nyáron két ugyanilyen film került még mozikba, egyik közülük a nagy költségvetésű Spielberg adaptáció. A cég vezetői itt változtatták meg a taktikájukat, és azóta több tucat blockbuster-másolatot adnak ki évente, ilyen a Transmorphers, A Da-Vinci rejtély, Terminators, és még sorolhatnám.

Az első olyan film amit megemlítek az Testrabló idegenek című filmjük. Ez a film versenyezett a Tökéletes katonákkal mikor az évadzáró epizód alanyáról kellett döntenem.
Alapsztori, egy baráti társaságot elrabolnak az idegenek, utána elmegyógyintézetbe kerül, és a kamerája adathordozóját amin a földönkívüliek felvétele található ki kell juttassa onnan, persze a fél világ az útját állja.

A Tökéletes katonákra több mindenben is hasonlított. A baráti társaság körülbelül ugyan olyan hangulatot kelt mint a katonák meg a tudósok összessége, van közöttük seggfej, hisztis nőszemély, miegymás, annyiban jobbak hogy a film első negyed órájában kinyírják őket, egy slasher filmbe illő jelenettel ahol a földönkívüliek egymás után szurkálják őket és kiszedik a beleiket a hasüregükből... Az idegenek kinézete röhejes, katasztrófa, gyerekes elképzelés... Az űrhajójuk úgy néz ki mintha szemeteszsákból lenne felhúzva egy hatalmas sátor kis lámpácskákkal, és világítás szempontjából eléggé siralmas a helyzet. Az erdős jelenetnél ha nem tudná az ember a párbeszédből, akkor nem tudná eldönteni hogy nappal van vagy este mert a tábortűz annyi fényt ont magából mint egy 1000 wattos reflektor.

Testrabló Idegenek.avi.Still006.png

Ha hiszitek, ha nem, ez egy éjszakai jelenet.

Testrabló Idegenek.avi.Still002.png

Ismerős párosítás?

Testrabló Idegenek.avi.Still003.pngTestrabló Idegenek.avi.Still004.png

Szemetesek...

Testrabló Idegenek.avi.Still005.png

Az öt évesek álmaikban jobb idegeneket látnak.

De akárhogy boncolgattam a filmet, nem volt elég.
Az űrhajós jelenetek katasztrófák, viszont hiába van ez így, a meneküléses jelenetek nem olyan rosszak, nem annyira förtelmes a színészi játék, nem annyira gáz a párbeszéd, nem annyira röhejes a beállítás. Legalábbis nem annyira mint a Tökéletes katonákban! Így ez a film kimaradt a terítékről

És még nincs vége!

A sorozat elkezdésekor néztem meg egy filmet, Alakváltó címen. Bevallom, sokat nincs amit mondani róla. Egy ultrabiztonságos börtönbe bekerül egy démon ami alakot vált és embereket eszik. Valahogy ennyiben le is írtam a filmet. Mind vágás mind technikai megoldások szempontjából a béka segge alatt foglal helyet a ranglétrán, a színészi játék mocskosul rossz, és... Őszintén, mit várjon az ember egy olyan filmtől aminek a borítója is ennyire visszataszítóan szar?

MV5BMjE3OTI0MDU5M15BMl5BanBnXkFtZTcwODQ0NDIzMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_.jpg

A baj viszont ugyanaz volt itt is, a kinézeten, meg egy két olyan-rossz-hogy-jó színészi alakításon kívül nem nagyon volt amivel dolgozni. Így elmaradt.

MV5BMTkyNDk3ODMzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTA5ODkwNg@@._V1._SY317_CR6,0,214,317_.jpg

A sárkányölő lovagok volt a meglepetés számomra. Igaz, meglepő 2.7-es IMDB osztályzása ritkának számít ezen filmek körében, tényleg valamilyen szinten kellemeset csalódtam benne. Utólag persze rájöttem hogy mi miatt volt ez. A sztori elég elmebeteg, pár lovagot megátkoznak hogy aztán sárkányokká változzanak egyenként, így meg kell öljék a "főmuftit", hogy megállítsák ezt.
Két fő tényező tette jobbá ezt a filmet. A táj, és a hangulata. Sokkal sötétebb, és komolyabb mint a többi Asylum filmmé amit láttam, és valószínűleg emiatt bocsátja meg nyugodtabb lélekkel az ember a film hibáit, mint egy olyan filmnél ami a vége felé saját magát se próbálja komolyan venni.
Összességében persze nem egy jó film, a CGI itt is rohadt szarul néz ki, (talán pár fokkal jobb mint általában) a történet foghíjas, összevissza történik minden, a koreográfia fárasztóan repetitív, és kissé rajzfilmszerű. De az átlag hangulata valahogy átitatta egy olyan tényezővel a filmet, ami enyhítette azt a fájdalmat amit a többi film nézése közben éreztem. Olyan film ami esetében lelkiismeret furdalásom lenne ha azt mondanám hogy rossz, de akkor is ha azt mondanám hogy jó. Nem jó, de elfogadható, nagyobb vicsorgásokkal, és szájhúzogatásokkal. Ezért nem került be a sorozatba.


Ennyi lett volna az Asylum-sorozat-búcsuztató bejegyzés.
Az új videóról és a második évadról részletesebben beszélő bejegyzést olvashattok majd a napokban, addig is kellemes hétvégét mindenkinek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmkritika94.blog.hu/api/trackback/id/tr54694707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása